ثبت 3387 اثر تجسمي در كميته هنرهاي تجسمي جشنواره توليدات استاني


رئیس کمیته هنرهای تجسمی سومین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی گفت: 3 هزار و 387 اثر از سوي هنرمندان استان های کشور به سامانه کمیته هنرهای تجسمی سومین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی ارسال شده است.
محمد کرم اللهی در گفت و گو با کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات سومین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی با بيان اين مطلب افزود: از مجموع 3387 اثر، در بخش نستعليق تعداد 194 اثر، در بخش شكسته نستعلق 119 اثر، در بخش خوشنويسي ثلث 61 اثر، در بخش نسخ 38 اثر ، در بخش معلي 24 اثر ، در بخش گرايشهاي نوين 41 اثر ، در بخش گرافيك ـ پوستر 263 اثر ، در بخش گرافيك ـ تايپوگرافي 189 اثر ، در بخش تصوير سازي 356 اثر ، در بخش طراحي 247 اثر ، در بخش نقاشي 448 اثر ، در بخش نقاشي خط 99 اثر ، در بخش نگارگري 156 اثر ، در بخش تشعير 25 اثر ، در بخش گل و مرغ 48 اثر ، در بخش تذهيب اثر 113، در بخش كاريكاتور 379 اثر ، در بخش حجم سازي 71 اثر ، در بخش نقش برجسته 35 اثر و در بخش عكس 481 اثر از سوي هنرمندان استان هاي سراسر كشور به دبيرخانه كميته هنرهاي تجسمس ارسال شده است.
وي اظهارداشت: با توجه به افزایش حجم آثار ارسالی در مقایسه با دوره های گذشته جشنواره استانی، به راحتی و با نگاهی غیرکارشناسانه می توان دریافت که آثار ثبت شده در سامانه هنرهای تجسمی به ویژه در بخش عکس، نقاشی و خوشنویسی ارتقا کیفیت قابل توجهی داشته اند.
رئیس کمیته های هنری تجسمی یکی از ویژگی های مهم این دوره از جشنواره را بالا رفتن نسبت محتوایی آثار با اهداف حوزه دانست و ادامه داد: این اتفاق نشان می دهد که تلاش حوزه های هنری استان ها در راستای آشنایی هرچه بیشتر هنرمندان با انگیزه های حوزه هنری به ثمر نشسته است.
وی همچنین داوری 3387 اثر را کاری دشوار عنوان و بيان كرد: یکی از سخت ترین بخش های سومین جشنواره تولیدات استانی داوری آثار تجسمی هنرمندان است، چراکه داوران تنها می توانند 243 اثر را از میان این آثار انتخاب کنند.
کرم اللهی درپایان خاطرنشان كرد: استان یاسوج با ارسال 198 اثر تاکنون بیش ترین آثار را در بخش کمیته تجسمی سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی به ثبت رسانده است.
گفتني است،مرحله نخست داوري و انتخاب آثار برگزيده براي راهيابي به مرحله نهايي داوري در پايان هفته جاري در دبيرخانه كميته هنرهاي تجسمي آغاز مي شود.
شايان ذكر است، جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری در بخش های تازه های نشر، رسانه های ديجيتال، هنرهای تجسمی، هنرهای تصويری، هنرهای نمايشی، ادبيات، موسيقی و مطالعات و فرهنگ پايداری اردیبهشت 1391 در کرمانشاه برگزار می شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره